Inredning för badrumsrenovering

Att inreda sitt badrum känns som en rolig och enkel uppgift på förhand. Faktum är dock att det finns många viktiga saker att tänka på. I alla fall för den som vill spara både tid och pengar.

Hur ska badrummet se ut? Viktigt att tänka på

En badrumsrenoveringen är inte så enkel som i spelet The Sims. Det räcker inte med att köpa det man behöver och sen monteras allt in per automatik. Nej, ska badrummet renoveras – på rätt sätt – är det verkligen viktigt att ha flera saker i åtanke. Till exempel hur badrummet ska se ut, och vad för inredning som passar var.

Ett första tips är att fundera över toaletten. Ens WC har förstås som första och viktigaste funktion att kunna uträtta en behov. Men det finns mer att tänka på när man väljer den rätta toastolen. Till exempel, ska det vara en vägghängd eller föredrar du en golvstående? När det kommer till toalettens funktion kommer spelar det mindre roll, men för inredningen desto mer. Det här kan göra skillnad på om badrummets nya look verkligen kommer att fungera eller inte.

Något som också är bra att tänka på inför inredningen av ens badrum är badkar eller dusch – eller både och, om man har plats och pengar för det. Men måste man välja är det viktigt att veta hur duschväggen ska utformas eller vad badkaret ska placeras.

Badrum

Detaljer för badrummet man lätt glömmer

AV de tips som nämndes tidigare är det relativt självklara tips. Dusch, badkar och toalett är några av de mest centrala delarna i ett badrum. Men det finns också detaljer i ett badrum som är väldigt viktiga, men som är lätt att glömma av.

Ett exempel på det här är en handdukstork. Hur ska den vara? Enbart praktisk? Elektrisk? Eller ska den vackert smälta in i omgivningen i det nya badrummet? Det här är bra att se över, och även var någonstans den passar bäst, för att undvika att den är i vägen.

Kranen på handfatet bör inte heller glömmas av. Alla vet att ett handfat är viktigt, men hur ofta tänker man på kranen? Går det att ordna den i en speciell färg som ger en exotisk touch till badrummet i stort? Eller är poängen enbart att den ska fungera till att tvätta händerna med, och sen inget mer? Här kommer dina egna åsikter och smaker in. Därför är det av stora betydelse att göra en sån här planering innan man startar renoveringen, då kan badrummet nämligen bli extra fint när det är färdigt.