Därför är flytthjälp ett klokt val

Att flytta är ofta en spännande förändring. Förhoppningsvis flyttar du till en bostad som är ännu trevligare än den förra, eller så sker flytten på grund av en rolig förändring i livet. Men en flytt kräver också en hel del jobb. Det är mycket som ska göras innan du flyttat in i den nya bostaden och inrett ett mysigt och fint hem där. Det är just därför rätt flytthjälp kan vara så bra att ha.

Vad innebär flytthjälp?
För att få flytthjälp vänder du dig till en flyttfirma och kollar bäst pris flytt. Även vänner eller familjemedlemmar som hjälper dig kan räknas som flytthjälp, men i den här artikeln syftar vi på professionell flytthjälp.

En flyttfirma kan erbjuda flera typer av flytthjälp. Den vanligaste är att bära flyttkartonger och möbler samt att köra ditt bohag till den nya bostaden. Det finns dock mycket mer att få hjälp med än så. Många flyttfirmor kan hjälpa dig packa dina saker, erbjuder magasinering och kan dessutom hjälpa dig demontera och montera möbler. En del kan även ta hand om flyttstädningen. Flytthjälp kan därför avlasta dig oerhört mycket.

Hur mycket kostar flytthjälp?
Priset för flytthjälp varierar naturligtvis. Det beror bland annat på hur många tjänster du är intresserad av, hur långt bort du ska flytta och vilken ort du bor på. Hur stor din bostad är och hur mycket som ska flyttas spelar också en roll. Därför kan man inte ge en konkret prisuppgift, utan det bästa är att kontakta intressanta flyttfirmor och begära offerter. Då kan du få reda på hur mycket flytthjälpen skulle kosta för just dig.

Något att ha i åtanke är att du kan använda RUT-avdraget vid flytthjälp. På så vis kan du sänka arbetskostnaden med 50 %. Det är en rejäl summa, så det slutliga priset landar med stor sannolikhet på ett rimligt eller till och med ganska lågt belopp.

Är det värt att anlita flytthjälp?
Svaret på frågan ovan kan bara du avgöra. Det beror till stor del på din unika situation. Om du är inneboende student och bara har kläder och mindre saker att flytta kanske du klarar dig själv utan större problem. Släkt och vänner kan ofta hjälpa till i sådana situationer.

Om du däremot har en egen lägenhet, radhus eller villa kan flytthjälp vara guld värt. När du äger alla möbler, lampor och annat i bostaden är det svårt att packa och flytta allt själv. Att dessutom sköta flyttstädningen gör inte saken enklare. En behörig flyttfirma har utbildad personal som kan bära dina saker utan att skada sig. Lika så har de stor vana vid att utföra just flyttstädning, som kanske är den svåraste städningen av alla. Därför finns det många fördelar med att anlita flytthjälp.